MALATYA / BATTALGAZİ - Hidayet Ortaokulu

11-12-2019

Malatya Hidayet Ortaokulu tanıtım.

Hidayet İlkokulu 1927 yılında açılmıştır.Okul, adını içinde bulunduğu Hidayet Mahallesi´nden almaktadır.

Dört yol ağzında, kerpiçten bir bina olarak eğitim ve öğretim vermeye başlayan okul, yılların yıpratmasına dayanamaz ve yıkılacak duruma gelir. Dönemin Milli Eğitim (Maarif) Müdürlüğü, okula yakın bir boş araziye barakalar inşa ettirerek eğitim ve öğretimi bu barakalara nakleder. Ancak Malatya´nın yazın sıcak ve kurak, kışınsa soğuk ve ayaz iklimi, öğrencileri rahatsız eder.Bu durum eğitim ve öğretimi engeller. Öğrenci velileri, durumdan şikayetçi olur. Bunun üzerine, eski okulun beş yüz metre kadar aşağısında bulunan  bir bahçeye bugünkü Hidayet ilköğretim Okulu yapılır.Öğrenciler eğitim ve öğretim yaşantılarına burada devam ederler.

Yeni eğitim ve öğretim düzenlemeleriyle gelen 4+4+4 yasasıyla Hidayet İlköğretim Okulu, Hidayet İlkokulu ve Hidayet Ortaokulu olmak üzere iki ayrı eğitim kurumu olarak öğrenci ve velilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.

Yayın: 28.11.2012 - Güncelleme: 21.12.2023 21:38 - Görüntülenme: 3894